ورزش

قوانین مربوط به مسابقات پرتاب دیسک

دوشنبه, ۲۹ دی ۱۳۹۳، ۰۶:۱۱ ب.ظ

۱. ترتیب پرتاب شرکت‌کنندگان با قرعه‌کشى تعیین مى‌شود.

۲. اگر تعداد شرکت‌کنندگان بیش از ۸ نفر باشد، به هر نفر اجازهٔ سه پرتاب داده مى‌شود و به ۸ نفرى که نتایج بهترى کسب کرده‌اند اجازهٔ سه‌ پرتاب دیگر (یعنى مجموعاً ۶ پرتاب) داده مى‌شود. چنانچه تعداد پرتاب‌کنندگان ۸ نفر یا کمتر باشد، به هر نفر اجازهٔ ۶ پرتاب داده مى‌شود که چون در این حالت مسابقات به‌صورت نهائى برگزار مى‌شود، رده‌بندى از روى بهترین نتایج هر شرکت‌کننده تعیین مى‌شود.
هر پرتاب‌کننده مجاز است پرتاب خود را در محدودهٔ زمانى یک دقیقه انجام دهد. قبل از شروع مسابقه معمولاً به هر پرتاب‌کننده اجازهٔ دو پرتاب تمرینى در داخل دایرهٔ مسابقه داده مى‌شود ولى پس از شروع مسابقه ورزشکار مجاز نیست و نمى‌تواند از دایرهٔ مسابقه براى تمرین استفاده کند. اندازه‌گیرى مسافت پرتاب‌شده با متر نوارى غیرقابل انعطاف انجام و تا مقیاس یک سانتى‌مترى خوانده مى‌شود. چنانچه دو نفر تساوى کنند، دومین پرتاب بهتر و در صورت تساوى مجدد سومین پرتاب بهتر تا آخر، در نظر گرفته مى‌شود.

http://www.zahedan-tebyan.ir/userdata/news/user/34/1-6868.jpg

در مسابقاتى که به‌صورت دو مرحله‌اى اجرا مى‌شود، معمولاً از سوى کمیتهٔ فنى مسافتى به‌عنوان حدّ نصاب ورودى درنظر گرفته مى‌شود و هر پرتاب‌کننده که در یکى از سه پرتاب مجاز خود موفق به کسب حدّ نصاب ورودى گردد به مرحلهٔ نهائى راه پیدا خواهد کرد.

۳. رعایت قوانین زیر در پرتاب دیسک الزامى است:

الف: هنگام پرتاب، پاى پرتاب‌کننده یا هیچ بخش از بدن او نباید با لبهٔ بالائى حلقهٔ دایره یا زمین اطراف آن تماس پیدا کند.

ب: پس از انجام پرتاب، ورزشکار باید از نیمهٔ دوم دایره خارج شود.

ج: دیسک پرتاب‌شده باید به‌طور کامل در داخل قطاع فرود آید.

د: پرتاب‌کننده باید تا بعد از فرود کامل دیسک در داخل دایره باقى بماند و سپس با اجازهٔ سرداور خارج شود.

ه: استفاده از دستکش یا نوار پیچ‌کردن انگشتان و یا پاشیدن هر نوع ماده بر کف دایره یا کفش‌ها مجاز نیست ولى استفاده از کمربند براى محافظت از ستون فقرات اشکالى ندارد.

و: اگر پرتاب‌کننده‌اى طبق مقررات وارد دایره شود ولى پس از شروع پرتاب، آن را به هر دلیلى متوقف کند مى‌تواند دیسک را در داخل یا خارج دایره قرار داده، از قسمت عقب دایره خارج شود. پرتاب مجدد وى نیز ممکن است مشروط بر اینکه در محدودهٔ زمانى مجاز یک دقیقه باشد.

ز: حتى‌الامکان هر پرتاب باید اندازه‌گیرى شود.

ح: پرتاب دیسک معمولاً باید از داخل قفس مخصوص که دهانهٔ آن با زاویهٔ ۴۰ درجه باز شده است صورت پذیرد.

 

ehsan1

تکنیک پرتاب دیسک :

برای گرفتن دیسک کمی مچ به طرف پایین خم میشود . دست در حد شانه بالا آمده لحظه پرتاب وارد پرتاب میشود ، در هنگام چرخش زانوها خم . سنگینی وزن روی هر دو پا است . در لحظه پرتاب دیسک از پای به پای دیگر است . دیسک در چرخش لگن قرار می گیرد ، دست چپ به سمت چپ می چرخد ، پای راست بصورت شوت زدن در فوتبال است میدان عمل زیاد است چرخش روی پنجه داخل صورت می گیرد ، زانو کمی خمیده و در آخرین چرخش دست بالاتر از کتف ، چرخش دیسک موافق عقربه های ساعت در زاویه قطاع ۴۰ درجه است قطر دایره ۵۰/۲ متر است .

 منابع:
ایران اسپورت۲۴
فدراسیون دو و میدانی جمهوری اسلامی ایران
نیک صالحی
ویکی پدیا
آفتاب

  • سید علی موسوی اصل

نظرات  (۱)

سلام. یک سوال. اینکه در متن عنوان شده که " دیسک در چرخش لگن قرار میگیرد" متوجه نمیشم. ممکنه توضیح بیشتری بدید؟ لطفا.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی